Kunst

"Art is the fountain of timeless joy"

Kunst geeft ruimte aan onze scheppingskracht en is voor mij een bron van geluk, inspiratie en schoonheid. Met kunstzinnig bezig zijn verbeter je het contact met jezelf en geef je weer uitdrukking aan spelen, plezier en verwondering. Iets wat we in het dagelijkse leven meestal aan de kant hebben geschoven. 

Binnenkort komt er nog informatie voor activiteiten, zoals kunst en klank schilder sessie en workshop visionboard maken met klankschalen begeleiding.

Werk in uitvoering...Momenteel werk ik nog aan een aanvulling op de kunstpagina op deze site.

Mijn werk is ook te zien op de galerie/ kunstenaarsplatform van Exto.

 

Beelden en objecten

De objecten geven uiting aan de fascinatie voor de rijkdom aan organische vormen en structuren in de natuur, die een onuitputtelijke inspiratiebron is.

Deze werken hebben een uniek karakter, ze zijn zo vormgegeven dat het lijkt of ze al doorleefd zijn, een vleugje historie in een modern jasje. Ieder object is met de hand gevormd uit piepschuim of met gaas, en vervolgens gelamineerd met een kwast met milieuvriendelijk kunsthars in vele lagen. Acrylic One is een duurzaam modern materiaal dat op vele manieren kan worden toegepast; zowel binnen als buiten; afhankelijk van de afwerking.

 

Ik laat graag zien dat de tand des tijds eeuwig veranderingen aanbrengt in de door de mens gemaakte dingen. Dit gegeven heb ik in een modern materiaal opnieuw tot uitdrukking gebracht.

Sommige objecten hebben een behandeling in de toplaag met ijzer en brons poeder ondergaan, waardoor er een natuurlijk roesteffect ontstaat. Deze toplaag blijft ook verder van kleur en structuur veranderen door natuurlijke oxidatie aan de lucht.

Werkproces van een object 'Not a Pig'

Dit beeld is opgebouwd uit diverse lagen piepschuim. Het wordt met styropor snijder en mesjes in model gebracht.

Daarna kan het meer in detail worden bewerkt. Als de vorm goed is, lamineer ik er meerdere lagen Acrylic One kunsthars overheen, versterkt met traxiaal weefsel.

Door toevoeging van pigmenten krijt het werk kleurschakeringen.

Deze lagen moeten nog uitvoerig gepolijst worden om het glad te maken.

Het beeld krijgt tenslotte een laag sealer  om het te beschermen tegen vuil en weersomstandigheden. Dit beeld is ook geschikt voor buiten.

Werkproces object 'in the arms of mother nature'

Werkproces 'The emperors Trail' interieurobject.

Dit object is opgebouwd met piepschuim vormen en met papier maché in model gebracht. vervolgens met meerdere Acrylic One kunsthars lagen bewerkt en tenslotte gepolijst.