Mixed media werken

Een deel van de collages is geïnspireerd op ornamenten, manuscripten en illustraties van middeleeuwse boekverluchting. In dit werk uit 2009-2014 zijn impressies verwerkt van prachtige oude gebouwen, historische plaatsen, maar ook interesse in  spiritualiteit krijgt steeds meer uiting. Zo fotografeert Chris regelmatig fragmenten en details van zuilen of decoraties op oude gebouwen met een doorleefde uitstraling. Vooral oude kloosters en kastelen zijn  meestal voorzien van prachtige gebeeldhouwde sculpturen,  die de tand des tijds hebben doorstaan. Vaak zijn het plantenmotieven, maar ook  afbeeldingen van engelenbeelden met mos zijn als basis gebruikt. Ze lijken hun eigen verhaal te willen vertellen. Ze symboliseren rust, schoonheid, een beetje mysterie en tijdloosheid in harmonie met hun omgeving.

 

Technieken

Deze collages zijn vervaardigd met acrylverf en powertex (textielverharder), inkt, ecoline, reliëfverf, structuurpasta’s. Vaak worden ook  met de hand gekalligrafeerde stukjes tekst toegepast en diverse papiersoorten gebruikt, in enkele werken is bladgoud verwerkt, dat zacht glanzende details geeft.

 

De afmetingen zijn variabel; kleine werken van 30 bij 30 cm tot werken van 100 cm bij 100 cm. Heb je interesse in deze werken; neem contact op dan stuur ik een prijslijst met titels en afmetingen.

 

Kunst op maat, iets voor jou?

Spreekt het werk aan maar zou je iets willen wat beter in jouw interieur past ?

Ik kan een collage ook op maat maken; in een van de onderstaande stijlen. Naar eigen smaak.

Neem dan contact op en vertel wat je het meeste aanspreekt; ik maak graag een vrijblijvende offerte.

 

Maak je eigen collages met Powertex

Ben je zelf liever bezig met maken van kunst en wil je met collages en powertex toepassingen aan de slag?

Kun je wel leuke inspirerende voorbeelden en tips gebruiken gebaseerd op dit type schilderwerken?

Ik geef geen workshops meer; maar ik heb wel een leuk geïllustreerd werkboek!

 

Neem eens een kijkje bij mijn Mixed media boek dat ik in 2017 heb uitgegeven, met een heleboel leuke projecten.

Je ontvangt een uniek boek vol mooie foto's met alle informatie die normaal gesproken in meerdere themaworkshops of meerdaagse avondcursussen gegeven wordt. Er staan veel voorbeeldprojecten stap voor stap beschreven. Het bestaat uit 97 pagina’s, met 46 kleurenfoto’s.


Als je het boek direct wilt bestellen klik dan op onderstaande button. Je komt dan rechtstreeks uit bij boekenbestellen.nl, waar je het in je winkelmand kunt doen. Zij zorgen voor de correcte afhandeling van de order en de bezorging.
Het boek mixed media en woondecoraties wordt via Print on Demand geleverd.
Productie neemt circa 2 werkdagen in beslag.

Meer informatie over de inhoud staat verderop.

Het is verkrijgbaar via boekenbestellen.nl

Prijs 19,95 exclusief verzendkosten.

 

Mixed Media en woondecoraties met Powertex boek


Ben je ook op zoek naar nieuwe ideeën om aparte decoraties en kunstwerken te maken? En kun je wel wat leuke tips en handleidingen gebruiken?  Heb je geen tijd voor cursussen of workshops op locaties door heel het land? En momenteel worden er in verband met het C woord ook weinig cursussen gegeven natuurlijk.


Dit boek geeft je tal van praktische en inspirerende ideeën om zelf unieke mixed media objecten en schilderijen te maken met als basis het veelzijdige medium Powertex. Het is een milieuvriendelijke textielverharder op waterbasis. Het is perfect te combineren met veel materialen.


Hier is een inspirerend werkboek voor creatieve doeners, (amateur) kunstenaars, activiteitenbegeleiders, beeldend docenten, doe-het-zelvers, hobbyisten en kunstzinnige avonturiers, die zin hebben om te experimenteren met nieuwe materialen.
In de loop der jaren heb ik me ontwikkeld op gebied van mixed media collages en schilderijen. Tevens heb ik sinds 2013 diverse creatieve workshops en cursussen bedacht. Omdat er veelal een verschuiving plaats heeft gevonden in mijn bezigheden; zijn de workshops niet meer ingepland in mijn atelier.


Graag wilde ik deze technieken met veel enthousiasme met je delen en ik heb een prachtig werkboek vol beschrijvingen samengesteld uit de leukste mixed media activiteiten met powertex. Nu kun je in je eigen tijd en plaats op je gemak uitproberen wat je het meeste aanspreekt. Grijp deze kans om je creativiteit verder te laten groeien!
Powertex is via internet ruimschoots verkrijgbaar. Er zijn diverse webshops die aan particulieren leveren waar je alle benodigdheden kunt bestellen. In de reguliere hobbywinkels is het minder vaak te vinden.


Wat wordt er in beschreven?

Pimp your pottery

In het eerste deel van het boek leer je de basistechniek met powertex en Stone art en hoe je trendy upcycling objecten maakt, met thema 'Pimp your Pottery', eigentijdse woondecoraties die je zelf creëert van afgedankte oude huisraad. Je ontdekt hoe je een brocante uitstraling op oude beeldjes, blikken en potten kunt creëren. Zonde om weg te gooien, maak er iets leuks van. Foto’s van leuke projectjes, windlichtjes, mokken, vazen etc. Ook vind je een werkbeschrijving voor een mooie antieklook bokaal met ornamenten, met piepschuim vormen gemaakt.


Lampen

Of doe ideeën op voor sfeervolle Lampjes met transparante powertex en piepschuim. Diverse leuke tips om je eigen lampjes vorm te geven gebaseerd op oude lampvoeten en 2e hands frames.


Collages

Unieke abstracte schilderijen en mixed media. Allerlei type collages maak je voortaan zelf met powertex transparant en papier mozaïek. Combinaties met acrylverf, bladgoud, structuurpasta.
Intuïtief en abstract werken met powertex op doek en Stone Art. Lekker uit je hoofd komen. Ga met de hand werken door afwisselend met de kwast of van alles uit de losse pols op het doek te wrijven, smeren, pigmenten toe te voegen en je te laten verrassen door het resultaat!


3d schilderijen met powertex en Stone Art

Ook vind je voor abstracte 3d schilderijen met piepschuim. Laat de vorm letterlijk van het doek afspringen en maak eens een paar bijzondere wandpaneel imitaties.


Bos naar binnen…

Tenslotte laat ik je zien hoe je stap voor stap een schilderij met natuurlijke materialen maakt; door tijdens een heerlijke boswandeling wat takjes mee naar binnen te nemen en voor altijd te laten schitteren op doek.
Laat je inspireren….