Meditatief schilderen met klankschalen start 2024

Een prachtige poort naar creatie

Stap in jouw magische innerlijke reis van klank naar kleur. Hoe fijn zou het zijn als je een directe toegangspoort had naar de volledige afstemming met jezelf en je eigen FEEL GOOD moment;  in het veld van mogelijkheden.

Meditatief schilderen

Kosten per persoon € 25,- inclusief materiaalgebruik (papier, pastelkrijt, aquarelpotlood of acrylverf)

De workshops zijn al geweest! 

Heb je interesse en wil je weten waar en wanneer een nieuwe workshop wordt gepland? Vul dan het contactformulier onderaan de pagina in.

Ik hoop je te verwelkomen bij een volgende gelegenheid.

 

Link naar de website van de Nieuwe Hommel, klik hier

 Enkele voorbeelden van de cirkel schilderijen met diverse schildertechnieken. Aquarel, acrylverf en pastelkrijt.

Aquarelpotloden voor de liefhebber van tekenen; deze potloden geven voornamelijk zachte kleuren, dunne lijnen kun je laten uitvloeien met kwast en water. Acrylverf is mooi om diverse lagen over elkaar te schilderen, geeft een meer dekkend schilderwerk. Pastelkrijt is fijn om in te wrijven en kan hard als zacht aangebracht worden.


Programma workshop

 

Deze workshop bestaat uit een  meditatieve schilderactiviteit die door zachte klanken van klankschalen wordt begeleid, waardoor je makkelijker uit je hoofd kunt komen en beter kunt loslaten en ontspannen.

 

Programma

 • Inloop en welkom met koffie/thee en korte introductie, uitleg workshop.
 • Materialen kiezen en voorbereiding werkstuk met enkele tips om je kunstwerk op te starten.
 • Intuïtief schilderen onder klankschalenbegeleiding, dit onderdeel in stilte;

Afronding; en tijd voor uitwisselen van ervaring.

 

Je gaat een intuïtief werkstuk maken op een A3 formaat papier, gebaseerd op kleurige cirkel en spiraalvormen, die uit de losse hand worden getekend of geschilderd. Geen kant en klare vormpjes, maar vrije en vloeiende bewegingen. We schilderen/tekenen alleen cirkels en spiralen? Jazeker! Deze oneindige symbolen nemen je mee naar je centrum en leiden je niet af met gedachten als..."wat moet ik nu schilderen?" Het hoeft niet perfect te zijn. Door afwisselend grote en kleine cirkels en spiralen aan te brengen kom je tot rust en spelenderwijs ontstaat er een fleurig bollen patroon.

 

Deze vrolijke en spontane schilderkunst ontstaat juist vanuit toestaan, verwelkomen en ontvangen, je mag voelen wat de muziek door jouw handen tot uitdrukking wilt brengen in jouw persoonlijke kleurrijke universum !

 

Het workshop onderdeel dat wordt begeleid door de klankschalen, zal gebeuren in stilte, om je de gelegenheid te bieden om bij jezelf te blijven. Je hoeft geen kennis van schilderen te hebben. Na afloop is er gelegenheid om even na te praten, als je dat wilt.

 

Locatie: Wijkcentrum De Nieuwe Hommel

Adres: De Wiltstraat 6; 6821 CE Arnhem

De Hopzaal

 

Aanmeldingen voor deze workshop gelieve rechtstreeks bij de Chris Kerbusch te doen, niet bij de HOMMEL! 

Voor meer informatie en inschrijving: tel: 06-54313408; of mail naar info@kerbuschcreaties.nl

Je kunt ook onderstaand formulier invullen.

De deelnamekosten graag voldoen voor aanvang van de workshop.

Je ontvangt een bevestiging van inschrijving op je opgegeven mailadres.

 

 

     Workshop op locatie vanaf 5 personen

  Lijkt deze workshop je ook een heerlijk afschakelmoment voor een eigen gezelschap?

   

  Follow your Bliss met klank en kunst; herontdek je plezier in creatief schilderen en laat je door de klanken meenemen naar een moment van simpelweg genieten. Ontspanning met klank is de rode draad en kan een prachtig en zinvol instrument zijn als onderdeel voor een open dag of evenement in de welzijnssfeer; of als opening naar meer creativiteit of expressie bij een workshop voor welzijn, vitaliteit, bewustzijn, ontspanning en creativiteitsbevordering.

   

  Meditatief en intuïtief schilderen is ideaal als een uniek element voor een bijeenkomst in het kader van persoonlijke ontwikkeling en kan op verzoek worden georganiseerd voor een groep. Een workshop duurt circa 2 uur. Afhankelijk van de setting kan het onderdeel worden ingepast in een eigen programma.

   

  Vanaf minimaal 5 personen kan een activiteit op locatie worden gepland.

  Afhankelijk van de locatie en het aantal deelnemers kan ik een vrijblijvende offerte maken voor jouw activiteit. Neem gerust contact op voor meer informatie.

   

   

  Encaustic ART cirkels schilderen

  Encaustic art is zeer verrassend; deze techniek wordt momenteel alleen als individuele schildersessie aangeboden. Vanwege de benodigde elektrische apparatuur die de gekleurde wasblokjes verwarmt. Zoals het voorbeeld hiernaast; het schilderen van encaustic art cirkels kan bij Kerbusch Creaties plaatsvinden, op afspraak.