Meer met klank

Mogelijkheden op locatie

 

Een klankreis kan op verzoek worden georganiseerd voor een groep, of als extra welness activiteit bij een yogaschool. Ook bij woonzorg instellingen kan een klankreis/ of zittende klankontspanning een welkom moment van rust bieden. Lees hier meer over bij het onderstaande artikeltje over Westerstaete.

 

Vanaf minimaal 4 personen kan een activiteit op locatie worden gepland.

Afhankelijk van de locatie en het aantal deelnemers kan ik een aanbieding maken voor jouw activiteit. 

Neem gerust contact op als een element met klankschalen een mooi samenspel kan zijn voor je activiteit.


Klankschaal kennismaking/demonstratie

Klankreis/klankmeditatie

Ontspanning met klank kan een prachtig en zinvol instrument zijn als onderdeel voor een open dag of evenement in de welzijnssfeer; of als ontspanningsmoment bij een workshop voor vitaliteit, bewustzijn, ontspanning en creativiteitsbevordering.

Ook kun je een geleide klankmeditatie inlassen ter afsluiting van een programma of een heilzame pauze, om tot rust te komen. Klankmeditatie is ook een hele mooie subtiele extra toevoeging voor bijvoorbeeld een Nidra yoga les.

 

Bij een klankmeditatie ga je zitten op een stoel of liggen op een mat in een cirkel en je kunt zo genieten van een ontspannend klankbad. Hier worden de schalen niet op je lichaam geplaatst. Maar ervaar je wel de weldaad van het zachte klankspel om je heen. Je aandacht wordt meegenomen naar het geluid.

 

  • Het ervaren van een korte klankmassage kan de creativiteit en concentratie verhogen.
  • Het lichaam wordt beter in balans gebracht; je verhoogt je lichaamsbewustzijn.

 

Klankontspanning bij Westerstaete

Een klankreis is een ontspannende belevenis. Je maakt een innerlijke reis.

Je geniet liggend op een yogamat van een subtiel klankspel om je heen. Er worden hier geen schalen direct op het lichaam geplaatst maar je laat je door de klanken meevoeren naar een moment van rust. Een klankreis duurt ongeveer een uur. Je kunt genieten van het klankspel en de trillingen; soms kan een geleide visualisatie (meditatie) als thema worden gekozen. Bijvoorbeeld  'de levensboom'.

 

 

 

Harmonie en ontspanning in Westerstaete met klankschalen.

Op donderdagmiddag 30 december tijdens een donkere gure herfstdag is een ontspannende bijeenkomst georganiseerd met live klankschalen muziek. De bewoners konden ervaren wat het effect is van de trilling en het rustige geluid van klankschalen en er zijn veel mensen op afgekomen die er nieuwsgierig naar waren. Het was een hele fijne ervaring en ik was verheugd over de opkomst.

In de drukke tijd voor Sint en de kerst is het een ideaal moment gebleken om wat extra naar binnen te keren. Het geluid van een klankschaal  neemt  de luisteraar subtiel maar doeltreffend mee terug naar de stilte in zichzelf, en verhoogt de eigen trillingsfrequentie. Er werden gedurende een uur een aantal verschillende schalen bespeeld die met kloppers diverse klanken voortbrachten. Ook konden mensen in een kring de trilling voelen; als de schaal vlakbij werd aangeslagen.

 

In water ontstaan golfbewegingen door trilling, wij bestaan ook uit 70% vloeistof en onze eigen lichaamsvloeistoffen worden dus gemakkelijk in trilling gebracht door geluid. Afvalstoffen in je lichaam kunnen makkelijker worden afgevoerd en we krijgen meer energie. Door een zacht klankspel met verschillende schalen kwamen de luisteraars heerlijk tot rust; soms inderdaad in hele diepe rust; met een herkenbaar zeer ontspannen geluid…

Aansluitend waren er nog diverse vragen over de schalen en de ervaring die de toehoorders hadden met de muziek. Er is nog even nagepraat en ik heb nog laten zien hoe water in trilling komt door het aanslaan van de schaal. Kortom, een interessante en rustgevende middag en zoals ik begreep zeker nog eens voor herhaling vatbaar!