Over Chris

Mijn passie is kunst, natuur en bewustzijn.

Dat is samengekomen in zowel kunst als klank.

 

Ik wil een bijdrage leven aan een creatief en inspirerend leven; mensen helpen ontdekken om meer plezier; rust en expressie in hun leven toe te laten.

Kunstzinnige expressie en ontspanning met klank of meditatie hebben een positief effect op ons welzijn en helpen je beter in balans te komen.
Daarnaast wil ik graag aandacht geven aan een wereld waar meer verbinding, plezier en harmonie is.

 

 Ik bied je graag een opstapje met de activiteiten of ervaringen die je helpen in contact te komen met je vitaliteit, ontspanning en creativiteit, door middel van klankschaalmassage kom je beter in balans.


Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en was altijd een fantasievol kind dat hield van natuur, buiten spelen, creativiteit, tekenen en schilderen.
Mijn beroepsopleiding was bijzonder creatief; met een lerarenopleiding Tekenen Handvaardigheid was ik in mijn element. Heerlijk experimenteren met beeldende materialen. 

 

Toen ik vastliep ben ik op zoek gegaan naar manieren om weer terug te keren naar het positieve gevoel. Daarbij ontdekte ik ook de rustgevende werking van klankschalen. Ik was gefascineerd hoe klankschalen effect hebben op je gevoel. Het verhoogt zo eenvoudig je eigen trillingsfrequentie, waardoor je je snel beter voelt.


Het blijft me verrassen hoe goed de combinatie van klank en trilling van de klankschalen mensen naar een moment van diepe ontspanning brengt.

Weer terug naar de stilte in jezelf.

 

Opleiding & training

  •  Docent tekenen/handvaardigheid 2e graad (bachelor)
  •  Reiki
  • Basisjaar Kunstzinnig Dynamisch Coachen bij de Kleini Tiki
  • Klankschaal Therapie (Centrum van Meditatieve Ontspanning)
  • Acces Bars Practitioner

Mijn belangrijkste bron van ontspanning is nog altijd kunstzinnig werken; schilderen of ruimtelijk werk. Het is een uitlaatklep en heerlijk om in op te gaan, en tevens een enorm veelzijdige wereld aan boeiende expressievormen.

Naast mijn docentenopleiding heb ik jarenlang ervaring met diverse kunstvormen en technieken opgedaan.

Zo heb ik veel met acrylverf gewerkt, en geruime tijd met powertex (een textielverharder) allerlei mixed media toepassingen gemaakt, schilderijen, collages, maar ook interieurdecoraties en recycling van afgedankte woonaccessoires heeft uiteindelijk geresulteerd in een speciaal powertex hobbyboek met allerlei inspirerende werkbeschrijvingen.

 

Ik vind het heerlijk om kleurrijke designs te maken waar mensen zelf ook blij van worden en het plezier van creatieve expressie in herkennen.

Momenteel ben ik veel bezig met de encaustic Art schildertechniek. Hiervan ontstaat nu een collectie kunstkaarten, die in samenwerking met een Print on Demand drukkerij worden aangeboden bij de kunstkaarten. Ook zijn sinds kort T-shirts verkrijgbaar met mijn designs.

 

Ik combineer de bezigheden in mijn atelier met een parttime baan in de zorg, als thuishulp ben ik op parttime basis werkzaam bij cliënten die ondersteuning nodig hebben.

 

Je kunt het beste een mail sturen, soms ben ik niet gelijk in de gelegenheid om je direct telefonisch te woord te staan. Ik reageer zo spoedig mogelijk.