Schilderijen

Encaustic Art werken

Encaustic Art kunstwerken  periode 2019-heden

In het najaar van 2019 herontdekte ik het schilderen met was. Jaren geleden heb ik al eens gewerkt met deze intuïtieve schildertechniek met behulp van gekleurde bijenwasblokjes en een warm strijkijzer. Tot ik werken zag met de grillige effecten van schellak. Een organische explosie van vormen en kleuren. Er zijn inmiddels veel meer leuke dingen mogelijk, met speciale warmte tools.

Dit heeft tot een hele mooie collectie nieuw werk geleid.

 

Deze unieke kunstwerken zijn veelal op A5 en A4 formaat gemaakt, op speciaal papier en sommige werken zijn gemaakt op schilderboard.

De prijs voor originele werken is op aanvraag; om een indicatie te geven zijn A5 werken vanaf € 200,-

A4 werken of afwijkende formaten zijn verkrijgbaar vanaf circa 300 euro.

 

Liever een kaartje?, er zijn diverse kaarten gebaseerd op deze werken. Neem een kijkje bij mijn Artshop

 

Code Rood 2021

Een mix van recente werken uit de zomer van 2021. Code rood vanwege de heldere rode kleuren die de boventoon voeren, ook door de heftige gebeurtenissen zoals de overstromingen in Limburg, België en Duitsland die een ongekende impact hebben. De klimaatveranderingen maar ook persoonlijke omstandigheden die me aan het hart gaan.

 

Oh my heart serie schilderijen zijn in de Artshop als A4 poster te bestellen.

Serie Organics 2021

Groene figuren, beestjes, organische vormen en verbindingen zijn altijd leuk om te schilderen. Een deel van deze figuren zijn als uitgangspunt gebruikt voor mijn nieuwe dessins, op behang, cadeaupapier en textiel.

 

Impressie van februari 2021

Februari was een zeer afwisselende maand, qua temperaturen dan, sneeuwpret en ijzige koude; daarna een duik in lenteachtig weer met veel zon en warmer dan je voor mogelijk houdt in deze tijd van het jaar.

 

Selectie Januari 2021

Een vreemde start van het jaar met diverse thema's; zoals verwarring; op zoek naar rust; momenten van meditatie en ook het fenomeen Avondklok komt voorbij. Een korte impressie van de eerste maand van 2021.

 

Meditatieve momenten

Deze serie is gebaseerd op meditaties; op zoek naar innerlijke verbinding;  met nieuwe mogelijkheden.

City Life en Avondklok

Impressies van een City Life; verlichte flatgebouwen, appartementencomplexen en tv avonden. Werkjes op A6  en A4 formaat. De titels zijn even veelzeggend als de werken zelf; "all@home; angry fish, City Life en TV-evenings.


Encaustic Art 2020

Een overzicht van werken in 2020 geschilderd.

 

Universum

Dit is een serie werken die geïnspireerd zijn op meditaties; de oneindige leegte in de kosmos; en het eeuwige veld van energie. Veelal abstracte schilderijen met wervelingen en en dynamiek. Soms met warme zachte kleuren; maar ook vol kracht en beweging. Vooral de werken van Dr. Joe Dispenza zijn een grote inspiratiebron.

 

Ode aan de natuur

Bloemen, planten, allerlei impressies van natuur.

 

Een ode aan de natuur; details van bloemen, landschappen, impressies van allerlei planten; veldbloemen; ranonkels, tulpen. 

Je kunt ze soms bijna ruiken; of je ziet een veld met tere bloemen wuivend in de wind....

Dieren

Een eigen categorie met een heel divers scala aan dieren; uit diverse windstreken.

Zo zie je alledaagse dieren, fantasiedieren; groot en klein; het mag er allemaal zijn.

 

Een selectie van deze kunstwerken is in een unieke Encaustic Art dierenkalender samengevoegd.

neem dan een kijkje bij Kalenders

Home sweet home

Droomhuizen !

Woningen zijn er werkelijk in alle maten en soorten en we hebben we allemaal wel een beeld van een droomhuis....ze zijn voor iedereen iets anders; oud of modern; strak of juist met versieringen; in de stad of het platteland; het thema is altijd ergens in je achterhoofd aanwezig. Een greep uit een paar droommomenten. Ook zijn er een paar verkrijgbaar als leuke wenskaart voor een nieuwe woning.