Schilderijen

Encaustic Art Portfolio

Encaustic Art kunstwerken  periode 2019-heden

In het najaar van 2019 herontdekte ik het schilderen met was. Een organische explosie van vormen en kleuren. Er zijn  veel nieuwe werken ontstaan, met speciale warmte tools.

Deze unieke kunstwerken zijn veelal op A5 en A4 formaat gemaakt, op speciaal papier en sommige werken zijn gemaakt op schilderboard.

De prijs voor originele werken is op aanvraag; om een indicatie te geven zijn A5 werken vanaf € 200,-

 

A4 werken of afwijkende formaten zijn verkrijgbaar vanaf circa 300 euro.

Van een groot aantal werken zijn inmiddels zeer vrolijke kleurrijke producten gemaakt zoals posters, kalenders, kunstkaarten en meer....

Liever een kaartje of een print? Er zijn diverse kaarten en posters gebaseerd op deze werken. Neem een kijkje bij mijn Artshop

 


Encaustic Art Schilderkunst 2022

Abstracte vormen en organische elementen met rood, bruin en oranje tinten. Zomer 2022.

Bessen, distels, bladeren, de natuur zit vol prachtige bloemen en planten.


In deze serie met A5 formaat schilderwerkjes komen zachte pasteltinten en organische vormen tot leven. Hier zijn elementen uit zaden, schelpen of celstructuren samengevoegd tot nieuwe fantasie figuren. Soms doet het denken aan de zee; waterwezens of kleurrijke patronen die je in bloemen aan kunt treffen.

 Code Rood 2021

Een mix van werken uit de zomer van 2021. Code rood vanwege de heldere rode kleuren die de boventoon voeren, ook door de heftige gebeurtenissen zoals de overstromingen in Limburg, België en Duitsland die een ongekende impact hebben. De klimaatveranderingen maar ook persoonlijke omstandigheden die me aan het hart gaan.

 

De hart figuren zijn zeer expressief geschilderd en deze werken zijn als uitgangspunt genomen voor diverse dessins.

 

Oh my Heart 2021

'Oh my heart 'serie schilderijen zijn in de Artshop als A4 poster te bestellen. Van deze kunstwerken zijn ook kaarten, posters en dessins verkrijgbaar.

Heart and mind collectie met 8 verschillende dessins samengesteld met veel rode harten en elementen. Dessins zijn als digitale art producten te koop.

Serie Organics 2021

Groene figuren, beestjes, organische vormen en verbindingen zijn altijd leuk om te schilderen. Een deel van deze figuren zijn als uitgangspunt gebruikt voor mijn nieuwe dessins, op behang, cadeaupapier en textiel. 

 

Impressie van februari 2021

Februari was een zeer afwisselende maand, qua temperaturen dan, sneeuwpret en ijzige koude; daarna een duik in lenteachtig weer met veel zon en warmer dan je voor mogelijk houdt in deze tijd van het jaar.

 

Selectie Januari 2021

Een vreemde start van het jaar met diverse thema's; zoals verwarring; op zoek naar rust; momenten van meditatie en ook het fenomeen Avondklok komt voorbij. Een korte impressie van de eerste maand van 2021.

 

Meditatieve momenten

Deze serie is gebaseerd op meditaties; op zoek naar innerlijke verbinding;  met nieuwe mogelijkheden.


Universum 2020/21

Dit is een serie werken die geïnspireerd zijn op meditaties; de oneindige leegte in de kosmos; en het eeuwige veld van energie. Veelal abstracte schilderijen met wervelingen en en dynamiek. Soms met warme zachte kleuren; maar ook vol kracht en beweging. Vooral boeken en lezingen over kwantum fysica van Dr. Joe Dispenza zijn een grote inspiratiebron.

 

Ode aan de natuur

Bloemen, planten, allerlei impressies van natuur.

 

Een ode aan de natuur; details van bloemen, landschappen, impressies van allerlei planten; veldbloemen; ranonkels, tulpen. 

Je kunt ze soms bijna ruiken; of je ziet een veld met tere bloemen wuivend in de wind....

Er zijn van de bloemen veel kaarten en posters gemaakt. Zie enkele paarse tulpen en  andere tere bloemen.

Encaustic Art 2020

Een impressie van de werken uit begin 2020; in deze periode ben ik aan de slag gegaan met de encaustic art techniek. In de loop der tijd zie je een ontwikkeling in de techniek alsook voorkeuren in kleuren palet. Dit overzicht laat de meeste werken zien die op A5 formaat zijn geschilderd.

Dieren

Een eigen categorie met een heel divers scala aan dieren; uit diverse windstreken. Geschilderd in diverse periodes 2020 t/m 2022.

Zo zie je alledaagse dieren, fantasiedieren; groot en klein; het mag er allemaal zijn.

 

Een selectie van deze kunstwerken is in een unieke Encaustic Art dierenkalender samengevoegd.


Home sweet home

Droomhuizen !

Woningen zijn er werkelijk in alle maten en soorten en we hebben we allemaal wel een beeld van een droomhuis....ze zijn voor iedereen iets anders; oud of modern; strak of juist met versieringen; in de stad of het platteland; het thema is altijd ergens in je achterhoofd aanwezig. Een greep uit een paar droommomenten. 

Dankjewel voor je interesse!